Hoe werkt het aankoopproces van Fase 2 in Brighton Court?

Benieuwd hoe het aankoopproces van Fase 2 in zijn werk gaat? Het aankoopproces hebben we in een stappenplan voor je uitgeschreven.

Het coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep, daarom hebben we voor Brighton Court een aangepaste aankoopprocedure waarbij je als koper zelf invloed hebt op de toewijzing. Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wílt wonen en niet wie dit het beste kán. Hoe wordt dat georganiseerd?

Schematische weergave aankoopproces Fase 2 Brighton Court

1. Start voorverkoop fase 1: 7 juli 1500 uur

Vanaf dinsdag 7 juli 15.00 uur start de digitale voorverkoop van Fase 2. De definitieve V.O.N. prijzen zijn dan bekend, alleen zijn nog niet alle contractstukken gereed. Om te kunnen reserveren geven we je de mogelijkheid het inschrijfformulier in te vullen in je account. Dit is beschikbaar vanaf 15.00 uur. Let op: door alleen het invullen van dit inschrijfformulier ben je nog niet ingeschreven. De start van de inschrijving/ het digitale loket opent op dinsdag 14 juli 09.00 uur. Noteer dit alvast in je agenda. Meer informatie lees je hieronder.

Oriënteer je!

In de aanloop naar 14 juli kun je uiteraard al met vragen over Brighton Court terecht bij onze makelaars en NEXTHome. Wil je vooruitlopend op de 14e alvast weten wat wonen in Brighton Court financieel voor je betekent en meer weten over de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek? Neem telefonisch contact op met NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Michel of Richard. Dit zijn de Hypotheekspecialisten voor Brighton Court. Mailen kan naar info@nexthome.nl. Heb je vragen over het proces of de toewijzing? Ook dan bel je NEXTHome.

2. Bezoek het Tudorhouse

Heb je vragen over het plan en de woningen in Fase 2? Neem contact op met het verkoopteam en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek in het Tudorhouse. De makelaars vertellen je graag alles over de woningen. Bekijk ook gelijk de maquette en neem de brochure mee naar huis. Zo heb je genoeg informatie om een weloverwogen keuze te maken.
Adres: Tudorhouse, Bennebroekerweg 609, Hoofddorp

3. Digitaal loket geopend: 14 juli 09.00 uur

Als je een woning wilt reserveren, dan dien je op 14 juli om 09.00 uur je inschrijving in te dienen in je TudorPark account omgeving. Klik op de button ‘indienen’ en je inschrijving is een feit. Op volgorde van binnenkomst van je inschrijving plannen we de digitale Kennismakingsgesprekken in. We voeren de Kennismakingsgesprekken voor Brighton Court met meerdere teams uit. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere Kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip.

4. Kennismakingsgesprek vanaf 20 juli 09.00 uur

De kennismakingsgesprekken zullen online plaatsvinden via Teams of Skype en starten op maandag 20 juli 2020 om 9.00 uur. Het is verstandig om hier rekening mee te houden in je agenda. In het Kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie jij bent en hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld formulier krijg je tijdens dit Kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten we of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jíj dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) voor je is.

Maak tijd vrij en leer je team kennen!

Het is daarbij wel belangrijk om (zeker als je zou willen reserveren) tijd vrij te maken in je agenda. De Kennismakingsgesprekken starten maandag 20 juli vanaf 9.00 uur. Als de inzenders 1 t/m 3 alle drie kunnen op 20 juli om 9.00 uur,  dan vormen zij dus de eerste gespreksronde. Kan nummer 3 pas op dinsdag en nummer 4 op maandag om 9.00 uur wél, dan zit nummer 4 in de eerste gespreksronde. De tijdsvolgorde van inzending bepaalt dus alleen maar de volgorde waarin we gaan bellen om je uit te nodigen voor de Kennismakingsgesprekken, de ‘hoeveelste’ je bent die op gesprek gaat komen hangt dus compleet af van je eigen agenda.

Tijdens het Kennismakingsgesprek kun je ook bouwkundige vragen stellen, want de Projectontwikkelaar of de Kopersadviseur vanuit Dura Vermeer is ook oproepbaar. Zo heb je gelijk je eigen team om je heen. Een perfecte start! Als in het Kennismakingsgesprek met NEXTHome blijkt dat de woning haalbaar en betaalbaar is, dan zijn er twee opties mogelijk:

1. Je kunt je inschrijven als voorrangskandidaat 

Wij maken het voor onze kopers mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als je één iemand voorrang geeft betekent dit veelal dat je iemand anders iets ontzegt. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangskopers om en willen wij hen daarom vooraf leren kennen. Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie jij bent, hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat jij een betaalbare maandlast vindt.

Als de week van de Kennismakingsgesprekken 20- 23 juli) voorbij is, volgt het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij je uiteraard per ommegaande weten, wij hechten aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. Jij wilt zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent. In verband met de zomervakantie wijzen wij de nog niet gereserveerde woningen op 14 augustus toe aan onze voorrangskandidaten. Als voorrangskandidaat krijg je dan een optie en heb je een week om te beslissen of je de woning definitief wilt kopen.

2. Je kunt een woning reserveren 

Zie jij jezelf al helemaal wonen in bouwnummer 647 en ben je er eigenlijk al helemaal klaar voor? Ook aan deze mogelijkheid hebben we gedacht. Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kun je er namelijk voor kiezen om een woning te reserveren. Je kunt alleen maar een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. Reserveringen worden realtime bijgehouden in een appgroep. Op onze site worden de reserveringen in de woningzoeker ook realtime weergegeven, je ziet dan het huis ‘oranje worden’.

Reserveren doe je door middel van het digitaal ondertekenen van de reserveringsovereenkomst.  Dit doe je direct na het Kennismakingsgesprek. Bestudeer daarom de tekst in de reserveringsovereenkomst vooraf en bedenk goed in welke woningen je in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één woning in ons plan wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het verstandig om op het inschrijfformulier meerdere voorkeuren aan te geven. Uiteraard kun je ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven.

Ook kun je als voorrangskandidaat gedurende de week van de Kennismakingsgesprekken besluiten dat je alsnog een woning wilt reserveren. In dat geval neem je contact op met NEXTHome. Natuurlijk kan dat alleen maar als de woning die je wilt reserveren nog niet gereserveerd is op dat moment.

De reserveringsovereenkomst heeft dezelfde kracht als een koop/aannemingsovereenkomst: je wordt eigenaar van de woning van jouw voorkeur. Een reserveringsovereenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij verplichten ons tot levering, jij bent niet verplicht tot afname. Dat laatste is namelijk juridisch onmogelijk. Daarom vragen wij in dit geval om een borg.

De borg

De borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een fors bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt en is daarmee alleen voor jou gereserveerd. Voor jou een zekerheid en voor ons ook. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.

De tijdlijn

Wij houden je zo goed mogelijk op de hoogte tijdens de week van de Kennismakingsgesprekken. Ben je voorrangskandidaat en zijn alle woningen van je voorkeur al gereserveerd? Dan ontvang je hierover een bericht. Als er meer kopers dan woningen zijn of meerdere voorrangskandidaten voor specifieke bouwnummers, dan kunnen teleurstellingen uiteraard niet worden voorkomen. Hiervoor vragen wij je begrip.

Voorrangskandidaten die we op 14 augustus geen woning meer kunnen toewijzen worden automatisch reservekandidaten. Als een Voorrangskandidaat besluit de woning niet te kopen, benaderen wij één van onze reservekandidaten.