Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waar ligt TudorPark?

TudorPark ligt aan de zuidkant van Hoofddorp. Tussen de Bennebroekerweg en de wijk Toolenburg in. Om precies te zijn in Toolenburg-Zuid pal tegen de Toolenburgerplas.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van fase I in Somerset start dinsdag 11 september aanstaande. Wees van harte welkom op het verkoop event in het Tudorhouse van 16.00 - 19.00 uur. Kun je hier helaas niet bij zijn? Vanaf 15.00 uur 's middags vind je ook alle verkoopdocumentatie online.

Hoeveel woningen komen er?

In Somerset fase 1 komen 89 eengezinswoningen in verschillende woningtypen. In TudorPark worden uiteindelijk circa 1200 nieuwbouwwoningen gerealiseerd, allen geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartment. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Komen er ook huurwoningen in TudorPark

Ja, er komen ook huurwoningen in TudorPark. Meer informatie over het huuraanbod vind je op: www.hurenintudorpark.nl.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden, hebben minimaal een EPC van 0,4. Dat betekent dat je straks een heel energiezuinige woning woont. Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen in Somerset hebben op de eerste verdieping standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

De ontwikkeling van Somerset is afgerond voor de wetswijziging. Het plan kan hierop niet meer aangepast worden, omdat de woningen volledig zijn uitontwikkeld. Wel komt er in de woningen van Somerset geen gasaansluiting richting de keuken, zodat je in ieder geval elektrisch kookt. Daarnaast wordt de woning op de begane grond verwarmd door vloerverwarming. Optioneel kun je ook op de eerste en tweede verdieping kiezen voor vloerverwarming. Met de toekomstige ontwikkelingen omtrent gasloos bouwen is dit een voordeel, omdat er dan geen cv leidingen in de woning aanwezig zijn.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

In het openbaar gebied zijn parkeerplaatsen aanwezig waar je gratis kunt parkeren. In het binnenhof zijn 37 parkeerplaatsen die worden toegewezen aan omliggende woningen. 20 woningen parkeren op eigen terrein en er zijn 10 openbare parkeerplaatsen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een nieuwbouwwoning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken, dan bij het kopen van een bestaande woning. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor TudorPark is NextHome. Zij kunnen je vrijblijvend adviseren. Meer informatie over Nexthome vind je op de pagina 'Financiering'.

Wanneer start de bouw van Somerset?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. E.e.a. hangt samen met het verloop van de verkoop. Als alles voorspoedig verloopt start de bouw van Somerset in maart 2019.

De bouw van de eerste fase van de woningen op Shakespeare Island start naar verwachting rond Maart 2019.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Als alles volgens de prognose verloopt worden de eerste woningen in Somerset in Q2-2020 opgeleverd. Gezien het grote aantal woningen is de verwachting dat de laatste woningen in Q3/Q4-2020 worden opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Naar verwachting worden de eerste woningen van Shakespeare Island in Q1-2020 opgeleverd. Fase 2 wordt naar vervwachting in Q2-2020 opgeleverd. De fase Buckingham Quarter is inmiddels in aanbouw en worden naar verwachting rondom de zomer van 2019 opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Kopers ontvangen een specifieke prognose van oplevering per fase en woningtype.

Heb ik last van geluidsoverlast van Schiphol?

Het kan geluidshinder opleveren vanwege het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. De woningen zijn voldoende geïsoleerd tegen geluid. Wie plannen heeft om in TudorPark te gaan wonen, kan veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning van de eerste fase in Somerset is aangevraagd en naar verwachting is de vergunning eind december onherroepelijk.

De omgevingsvergunning van Shakespeare Island is aangevraagd en in behandeling. Naar verwachting is deze rond eind november onherroepelijk.