Veel gestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? Veel gestelde algemene vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Canterbury Fase 6 is in verkoop. Deze 14 energieneutrale woningen zijn je laatste kans op een woning in Tudorpark. De woningen zijn inmiddels toegewezen, je kunt je aanmelden als reservekandidaat.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Het verkoopteam staat te popelen om je alles over deze bijzondere woningen te vertellen.

Waar ligt TudorPark?

TudorPark ligt aan de zuidkant van Hoofddorp. Tussen de Bennebroekerweg en de wijk Toolenburg in. Om precies te zijn in Toolenburg-Zuid pal tegen de Toolenburgerplas.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl maakt dit nieuwbouwproject echt uitzonderlijk. Herkenbaar zijn de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. Alle woningen zijn met gevoel voor detail gebouwd. Eenmaal binnen geniet je van de ruimte en het comfort. Deze onderscheidende architectuur komt ook terug in het omliggende landschap. Een kronkelig lint van groen en water loopt als een ader door TudorPark. Geen recht toe recht aan nieuwbouwwijk dus.

Wanneer start de verkoop van Canterbury?

De verkoop verloopt gefaseerd. Inmiddels is de laatste fase (fase 6) in verkoop. Alle 14 woningen zijn toegewezen, je kunt je aanmelden als reservekandidaat.

Wanneer start de bouw van Canterbury Fase 6?

De bouw van Canterbury Fase 6 start naar verwachting voorjaar 2024. Als alles volgens prognose verloopt, worden de eerste woningen in Q1-2025 opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. In de media wordt veel gesproken over stijgende kosten en een tekort aan materialen. Voor Canterbury Fase 5 geldt dat de omgevingsvergunning reeds is ingediend en dat naar verwachting in augustus/september al de grond gepasseerd kan worden bij de notaris. Tot nu toe zien we vooral incidenteel problemen met leveringen en nog geen groot uitstel van projecten. Je koopt de woning voor een vaste prijs en de beoogde planning (werkbare werkdagen) is ook contractueel vastgelegd. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Hoe technisch duurzaam zijn de woningen in Canterbury?

Sinds 1 januari 2021 gelden de BENG-eisen voor nieuwbouw. Deze regels stellen eisen aan de maximale energiebehoefte (BENG 1), het fossiele energieverbruik (BENG 2) en aan de opwek van hernieuwbare energie (BENG 3). De woningen voldoen aan meer dan de wettelijk vastgestelde normen. Alle woningen in Canterbury Fase 6 zijn energieneutraal. Het aantal PV-panelen dat hiervoor nodig is per woning hangt af van de oriëntatie ten opzichte van de zon, de grootte van de woning, eventuele belemmeringen en het type woning. Ten tijde van de verkoop is dit allemaal bekend.

Hoeveel woningen komen er?

In TudorPark worden uiteindelijk circa 1350 nieuwbouwwoningen gerealiseerd, allen geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartement. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Zijn er ook huurwoningen in TudorPark

Ja, er zijn ook huurwoningen in TudorPark. De verhuur van woningen verloopt niet via Dura Vermeer. Meer informatie over het huuraanbod vind je op: www.hurenintudorpark.nl.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwwoning is een woning zonder zorgen. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens kunt aanpassen aan je eigen wensen (uiteraard binnen de technische kaders).

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een gasrekening die door het plafond gaat? Niet in Canterbury Fase 6. De nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden zijn energieneutraal, dus aardgasvrij. Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwwoning lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. TudorPark is niet alleen technisch duurzaam, over 100 jaar is deze wijk nog veel mooier. Meer informatie over duurzaam wonen in TudorPark vind je op deze website.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen een gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

In het openbaar gebied zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig waar je gratis kunt parkeren. Sommige woningen hebben parkeerplaatsen op eigen terrein. Dit verschilt per woningtype.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

TudorPark is uitstekend bereikbaar. Met de auto rijd je zo de Bennebroekerweg op die aansluit op de A4. In Toolenburg stap je op de Zuidtangent. De snelbus richting Schiphol, Amstelveen en Amsterdam of richting Haarlem. Daarnaast ben je binnen 10-15 minuutjes met de fiets in Hoofddorp centrum of op station Hoofddorp.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een nieuwbouwwoning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken, dan bij het kopen van een bestaande woning. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor TudorPark is NextHome. Zij adviseren je graag vrijblijvend. Wil je weten of je jouw favoriete woning in TudorPark kunt betalen? Neem dan contact met ze op voor een oriëntatiegesprek. Bij een positieve uitkomst krijg je bovendien voorrang bij de toewijzing. Meer informatie lees je hier: https://www.tudorpark.nl/plan-een-orientatiegesprek-en-krijg-voorrang/.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het digitaal ondertekenen bij de makelaar van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning dien je altijd rekening te houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Sluit je een hypotheek af bij onze hypotheekpartner NEXTHome? Dan betaal je slechts € 975. Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning, maar ook bijvoorbeeld de aanleg van de tuin.

Heb ik last van geluidsoverlast van Schiphol?

Het kan geluidshinder opleveren vanwege het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. De woningen zijn voldoende geïsoleerd tegen geluid. Wie plannen heeft om in TudorPark te gaan wonen, kan veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Waar kan ik informatie vinden over Hoofddorp?

Niet alleen de directe omgeving van TudorPark, maar de hele Haarlemmermeer heeft veel te bieden. Je leest er alles over in het TudorPark magazine: https://www.tudorpark.nl/magazine-tudorpark-1/

Welke sportvoorzieningen zijn er in Hoofddorp?

Sporten je kinderen graag of wil jij zo af en toe je energie kwijt? In TudorPark krijg je de ruimte. Je kunt hardlopen langs de Toolenburgerplas of in recreatiegebied de Boseilanden, waar je ook kunt kanoën en paardrijden. Of je nu wilt hockeyen, honkballen, voetballen, tennisen of badmintonnen, het kan allemaal in de buurt van TudorPark. 

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning van Canterbury Fase 6 is ingediend. Als alles voorspoedig verloopt wordt de vergunning onherroepelijk eind november 2023. Naar verwachting kan de levering bij de notaris in december 2023 starten. Vanaf dat moment kunnen kopers 4 weken rentevrij passeren bij de notaris.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Jazeker. Meer informatie vind je in het concept openbare inrichtingsplan. Deze vind je op de website onder het kopje 'Downloads'.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartement. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Vergelijkbare woningen vind je terug in TudorPark. Wil je de sfeer proeven in de wijk? Pak een Tudorfiets in het Tudorhouse (het informatiecentrum) en ontdek zelf deze bijzondere wijk!