Veel gestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waar ligt TudorPark?

TudorPark ligt aan de zuidkant van Hoofddorp. Tussen de Bennebroekerweg en de wijk Toolenburg in. Om precies te zijn in Toolenburg-Zuid pal tegen de Toolenburgerplas.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl maakt dit nieuwbouwproject echt uitzonderlijk. Herkenbaar zijn de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. Alle woningen zijn met gevoel voor detail gebouwd. Eenmaal binnen geniet je van de ruimte en het comfort. Deze onderscheidende architectuur komt ook terug in het omliggende landschap. Een kronkelig lint van groen en water loopt als een ader door TudorPark. Geen recht toe recht aan nieuwbouwwijk dus.

Wanneer start de verkoop van Canterbury?

De verkoop verloopt gefaseerd. Op dit moment start de verkoop van Fase 3 - 8 eengezinswoningen.

Wanneer start de bouw van Canterbury?

De bouw van Canterbury Fase 3 start naar verwachting 1 juli 2022. Als alles volgens prognose verloopt, worden de eerste woningen in Q3-2023 opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Hoe technisch duurzaam zijn de woningen in Canterbury?

Sinds 1 januari 2021 gelden de BENG-eisen voor nieuwbouw. Deze regels stellen eisen aan de maximale energiebehoefte (BENG 1), het fossiele energieverbruik (BENG 2) en aan de opwek van hernieuwbare energie (BENG 3). De woningen voldoen aan de wettelijk vastgestelde normen. Voor de eengezinswoningen in Canterbury is bovendien gekozen om 100% van de gebouw gebonden energie met hernieuwbare energie op te wekken. In vaktermen: BENG 2 = 0 kWh en BENG 3 = 100%. Het aantal PV-panelen dat hiervoor nodig is per woning hangt af van de oriëntatie ten opzichte van de zon, de grootte van de woning, eventuele belemmeringen en het type woning.

Hoeveel woningen komen er?

In TudorPark worden uiteindelijk circa 1200 nieuwbouwwoningen gerealiseerd, allen geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartement. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Komen er ook huurwoningen in TudorPark

Ja, er komen ook huurwoningen in TudorPark. Meer informatie over het huuraanbod vind je op: www.hurenintudorpark.nl.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden zijn zeer energiezuinige woningen. Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Meer informatie over duurzaam wonen in TudorPark vind je op deze website.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen een gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

In het openbaar gebied zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig waar je gratis kunt parkeren. Sommige woningen hebben parkeerplaatsen op eigen terrein. Dit kan per project verschillen.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

TudorPark is uitstekend bereikbaar. Met de auto rijd je zo de Bennebroekerweg op die aansluit op de A4. In Toolenburg stap je op de Zuidtangent. De snelbus richting Schiphol, Amstelveen en Amsterdam of richting Haarlem. Daarnaast ben je binnen 10-15 minuutjes met de fiets in Hoofddorp centrum of op station Hoofddorp.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een nieuwbouwwoning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken, dan bij het kopen van een bestaande woning. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor TudorPark is NextHome. Zij adviseren je graag vrijblijvend. Wil je weten of je jouw favoriete woning in TudorPark kunt betalen? Neem dan contact met ze op. Meer informatie over Nexthome vind je op de pagina 'Financiering'.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het digitaal ondertekenen bij de makelaar van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning dien je altijd rekening te houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Sluit je een hypotheek af bij onze hypotheekpartner NEXTHome? Dan betaal je slechts € 800. Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Heb ik last van geluidsoverlast van Schiphol?

Het kan geluidshinder opleveren vanwege het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. De woningen zijn voldoende geïsoleerd tegen geluid. Wie plannen heeft om in TudorPark te gaan wonen, kan veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Waar kan ik informatie vinden over Hoofddorp?

Niet alleen de directe omgeving van TudorPark, maar de hele Haarlemmermeer heeft veel te bieden. Je leest er alles over in het TudorPark magazine: https://www.tudorpark.nl/magazine-tudorpark-1/

Welke sportvoorzieningen zijn er in Hoofddorp?

Sporten je kinderen graag of wil jij zo af en toe je energie kwijt? In TudorPark krijg je de ruimte. Je kunt hardlopen langs de Toolenburgerplas of in recreatiegebied de Boseilanden, waar je ook kunt kanoën en paardrijden. Of je nu wilt hockeyen, honkballen, voetballen, tennisen of badmintonnen, het kan allemaal in de buurt van TudorPark. 

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning van Canterbury Fase 1 wordt nog ingediend. Als alles voorspoedig verloopt wordt de vergunning onherroepelijk in november verwacht.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Jazeker. Meer informatie vind je in het concept openbare inrichtingsplan. Deze vind je op de website onder het kopje 'Downloads'.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartment. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Fase 1 is alweer enige jaren geleden opgeleverd en fase 2 is inmiddels ook geheel opgeleverd. De woningen op Shakespeare Island vorderen ook gestaag, alsook de woningen in Somerset. Wil je de sfeer proeven in de wijk? Pak een Tudorfiets in het informatiecentrum Tudorhouse en ontdek zelf deze bijzondere wijk! %0