Veel gestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waar ligt TudorPark?

TudorPark ligt aan de zuidkant van Hoofddorp. Tussen de Bennebroekerweg en de wijk Toolenburg in. Om precies te zijn in Toolenburg-Zuid pal tegen de Toolenburgerplas.

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl maakt dit nieuwbouwproject echt uitzonderlijk. Herkenbaar zijn de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. Alle woningen zijn met gevoel voor detail gebouwd. Eenmaal binnen geniet je van de ruimte en het comfort. Deze onderscheidende architectuur komt ook terug in het omliggende landschap. Een kronkelig lint van groen en water loopt als een ader door TudorPark. Geen recht toe recht aan nieuwbouwwijk dus.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van twee nieuwe deelplannen Tudor Castle en Cannington start op donderdag 24 oktober. Vanaf dat moment is alle verkoopinformatie online op deze website. Op dinsdag 29 oktober ben je van harte welkom in het Tudorhouse van 17.00 - 19.00 uur,

Hoeveel woningen komen er?

In TudorPark worden uiteindelijk circa 1200 nieuwbouwwoningen gerealiseerd, allen geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartment. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Komen er ook huurwoningen in TudorPark

Ja, er komen ook huurwoningen in TudorPark. Meer informatie over het huuraanbod vind je op: www.hurenintudorpark.nl.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De nieuwbouwwoningen die nu gebouwd worden, hebben minimaal een EPC van 0,4. Dat betekent dat je straks een heel energiezuinige woning woont. Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwhuis lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. De woningen in Windsor Court hebben zelfs een EPC van O. Nog energiezuiniger dus. Meer informatie over duurzaam wonen in TudorPark vind je op deze website.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen een gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

De woningen in Windsor Court en Tudor Castle krijgen geen gasaansluiting. Meer informatie lees je ook op www.tudorpark.nl/duurzaam-wonen/

De ontwikkeling van plandeel Somerset en Cannington in Somerset was al afgerond voor de wetswijziging. Het plan kan hierop niet meer aangepast worden, omdat de woningen volledig zijn uitontwikkeld. Wel komt er in de woningen van Cannington geen gasaansluiting richting de keuken, zodat je in ieder geval elektrisch kookt. Daarnaast wordt de woning geheel verwarmd door vloerverwarming (m.u.v. onbenoemde ruimtes). Met de toekomstige ontwikkelingen omtrent gasloos bouwen is dit een voordeel, omdat er dan geen cv leidingen in de woning aanwezig zijn.

Waar kan ik parkeren in de wijk?

In het openbaar gebied zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig waar je gratis kunt parkeren. Sommige woningen hebben parkeerplaatsen op eigen terrein. Dit kan per project verschillen.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

TudorPark is uitstekend bereikbaar. Met de auto rijd je zo de Bennebroekerweg op die aansluit op de A4. In Toolenburg stap je op de Zuidtangent. De snelbus richting Schiphol, Amstelveen en Amsterdam of richting Haarlem. Daarnaast ben je binnen 10-15 minuutjes met de fiets in Hoofddorp centrum of op station Hoofddorp.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

De financiering van een nieuwbouwwoning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken, dan bij het kopen van een bestaande woning. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening mee te houden? Onze hypotheekpartner voor TudorPark is NextHome. Zij adviseren je graag vrijblijvend. Wil je weten of je jouw favoriete woning in TudorPark kunt betalen? Neem dan contact met ze op. Meer informatie over Nexthome vind je op de pagina 'Financiering'.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het digitaal ondertekenen bij de makelaar van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning dien je altijd rekening te houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Sluit je een hypotheek af bij onze hypotheekpartner NEXTHome? Dan betaal je slechts € 800. Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Wanneer start de bouw van Somerset?

De bouw van Somerset is in mei 2019 gestart. Als alles volgens prognose verloopt, worden de eerste woningen in Somerset in Q2-2020 opgeleverd. Gezien het grote aantal woningen is de verwachting dat de laatste woningen in Q3/Q4-2020 worden opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Kopers ontvangen een specifieke prognose van oplevering per fase en woningtype.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van Shakespeare Island?

De bouw van de eerste fase van de woningen op Shakespeare Island is gestart in Maart 2019.

Naar verwachting worden de eerste woningen van Shakespeare Island in Q1-2020 opgeleverd. Fase 2 wordt naar vervwachting in Q2-2020 opgeleverd. De fase Buckingham Quarter is inmiddels in aanbouw en worden naar verwachting rondom de zomer van 2019 opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Kopers ontvangen een specifieke prognose van oplevering per fase en woningtype.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van Winsdsor Court?

De bouw van Windsor Court start in september/oktober 2019.

Naar verwachting worden de eerste woningen van Windsor Court aan het eind van Q3-2020 opgeleverd. Gedurende de bouw wordt er een specifiekere planning per blok afgegeven.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van Tudor Castle?

Naar verwachting start de bouw van Tudor Castle in Q2-2020. De oplevering van de eerste woningen zal naar verwachting rond Q4-2021 worden opgeleverd.

Wanneer start de bouw en is de oplevering van Cannington?

Naar verwachting start de bouw van Cannington in Q2-2020. De oplevering van de eerste woningen zal naar verwachting rond Q2-2021 worden opgeleverd.

Heb ik last van geluidsoverlast van Schiphol?

Het kan geluidshinder opleveren vanwege het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. De woningen zijn voldoende geïsoleerd tegen geluid. Wie plannen heeft om in TudorPark te gaan wonen, kan veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Waar kan ik informatie vinden over Hoofddorp?

Niet alleen de directe omgeving van TudorPark, maar de hele Haarlemmermeer heeft veel te bieden. Je leest er alles over in het TudorPark magazine: https://www.tudorpark.nl/magazine-tudorpark-1/

Welke sportvoorzieningen zijn er in Hoofddorp?

Sporten je kinderen graag of wil jij zo af en toe je energie kwijt? In TudorPark krijg je de ruimte. Je kunt hardlopen langs de Toolenburgerplas of in recreatiegebied de Boseilanden, waar je ook kunt kanoën en paardrijden. Of je nu wilt hockeyen, honkballen, voetballen, tennisen of badmintonnen, het kan allemaal in de buurt van TudorPark. 

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning van Tudor Castle is ingediend. Als alles voorspoedig verloopt wordt de vergunning onherroepelijk in februari verwacht.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Jazeker. Meer informatie vind je in het concept openbare inrichtingsplan. Deze vind je op de website onder het kopje 'Downloads'.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, er komen geen starterswoningen in TudorPark.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er komen uiteenlopende typen, van een twee-onder-een kapwoning tot een appartment. Vanzelfsprekend worden de woningen gefaseerd verkocht. Graag geven we je een indicatie van de planning van het toekomstig woningaanbod. Meer informatie vind je op de pagina ‘Planning’.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Fase 1 is alweer enige jaren geleden opgeleverd en fase 2 is inmiddels ook geheel opgeleverd. De woningen op Shakespeare Island vorderen ook gestaag, alsook de woningen in Somerset. Wil je de sfeer proeven in de wijk? Pak een Tudorfiets in het informatiecentrum Tudorhouse en ontdek zelf deze bijzondere wijk!

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Betrokken makelaars zijn: Eric van Oversteeg, Bas van Beusekom en Wieke Nijmeijer. Heb je vragen? Neem contact op. Zij helpen je graag.

Wie is de leverancier van de keuken?

De keukenleverancier is THUIS - de showroom van Dura Vermeer.

Koop ik de woning inclusief keuken?

In TudorPark koop je de woning inclusief keuken. Zodra een project in verkoop gaat zijn ook de keuken specificaties bekend.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woning wordt standaard opgeleverd met sanitair en tegelwerk. Meer informatie over de afwerking wordt rondom verkoop bekend gemaakt.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning. Op deze pagina lees je meer over Duurzaam Wonen in TudorPark.

Wanneer dien ik mijn hypotheek rond te hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste één schriftelijke afwijzing van een geldverstrekker.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop/aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomst vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop/aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomst vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.