Hoe werkt de verkoop van Fase 1 in Somerset?

Benieuwd hoe de verkoopprocedure van de woningen in Somerset eruit ziet? De verkoopprocedure hebben we in een stappenplan voor je uitgeschreven. 

Het aantal belangstellenden voor een woning in TudorPark is groot. Benieuwd hoe de verkoopprocedure van de woningen in Somerset er uitziet? Om de verkoop zo goed mogelijk en transparant te laten verlopen is voor de volgende toewijzingsprocedure gekozen: de toewijzing vindt plaats op basis van inschrijving op tijdsvolgorde. De verkoopprocedure hebben we in een stappenplan voor je uitgeschreven.

De verkoopprocedure werkt als volgt

1) Start Verkoop

Dinsdag 11 september start de verkoop van de eerste 89 woningen in Somerset. Iedereen die zich via de website heeft ingeschreven heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen voor het verkoop event. Hier kun je als eerste de brochure ophalen en al jouw vragen stellen aan de aanwezige makelaars, financiële adviseurs en aan de ontwikkelaar zelf. Om het verkoop event in goede banen te kunnen leiden, vragen we je vriendelijk je even aan te melden. Aanmelden voor het event kan in je eigen account. Wanneer je inlogt zie je gelijk de button ‘Aanmelden verkoop event’. Zien we je daar?

Heb je nog geen account? Lees hier alles over hoe je je kunt registreren.

Als je hier helaas niet bij kunt zijn, dan vind je vanaf dinsdag 11 september 15.00 uur ook alle verkoopinformatie online. Denk aan de brochure, prijslijst, technische omschrijving, meer- en minderwerklijsten en nog veel meer. Lees op je gemak alles door en stel eventuele vragen aan de makelaars.

2) Invullen voor-inschrijfformulier

Het voor-inschrijfformulier is vanaf dinsdag 11 september 15.00 uur tot en met maandag 24 september 12.00 uur beschikbaar in je eigen account op de website. Je hebt ruim de tijd om een persoonlijk account aan te maken en het formulier in te vullen. Wanneer je dit hebt gedaan ontvang je een bevestiging van je voor-inschrijving in je mailbox. Bewaar deze e-mail goed. Dit is de eerste stap naar jouw nieuwe woning. Jouw inschrijving is nog niet definitief.

De toewijzing vindt plaats op basis van tijdsvolgorde. De inschrijving start op vrijdag 21 september om 20.00 uur. Zet dit alvast in je agenda.

Voorwaarden inschrijving:

– per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer worden ingeschreven op de woningen
– de inschrijvers op het inschrijfformulier worden ook de kopers in de koop- aannemingsovereenkomst

3) Wanneer en hoe kan ik mijn voor-inschrijving definitief maken?

Op vrijdag 21 september om 20.00 uur start de inschrijving op tijdsvolgorde voor een woning in Somerset. Stuur jouw bevestigingsemail van de voor-inschrijving naar tudorpark@nexthome.eu en jouw inschrijving is definitief! Vanaf vrijdag 21 september 20.00 uur tot en met maandag 24 september 12.00 uur heb je de gelegenheid om je inschrijving definitief te maken. Maar let op: de inschrijving is op tijdsvolgorde, dus wees er snel bij.

Alle inschrijvers ontvangen uiterlijk vrijdag 28 september bericht. Alle kandidaten die een voorkeurspositie op een bepaald bouwnummer hebben gekregen, worden door het verkoopteam gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak ingepland voor een eerste gesprek bij de makelaars en bij onze vaste hypotheekpartner NEXTHome. NEXTHome is de specialist op het gebied van nieuwbouwhypotheken en beschikt over jarenlange kennis en ervaring. Bekijk hier meer informatie over de duurzaamheidshypotheek van NEXTHome. De ontwikkelaar behoudt zich het recht voor van gunning, onder andere op basis van financiële gegoedheid.

Op die manier voorkomen we zoveel mogelijk dat pas na enige tijd blijkt dat kandidaat-kopers bijvoorbeeld de financiering niet rond krijgen. Als het op de manier loopt zoals wij verwachten, kunnen we al aan het einde van dit jaar bepalen of het voorverkooppercentage is behaald en daarna de aannemer opdracht geven om te bouwen.

De kandidaten die geen woning toegewezen hebben gekregen worden automatisch reservekandidaat en ontvangen uiterlijk vrijdag 28 september hiervan bericht per e-mail. Als een kandidaat afvalt of van de woning afziet, wordt dezelfde toewijzingsprocedure gevolgd voor een nieuwe kandidaat voor de vrijgekomen woning.

Mocht je nog vragen hebben over het kopen van een nieuwbouwwoning? Op de website van Bewust Nieuwbouw lees je alle informatie omtrent het kopen van een nieuwbouwwoning.