Plan een oriëntatiegesprek en krijg voorrang

Wil je weten of jouw droomwoning in Canterbury Fase 5 binnen handbereik is?

Een gasrekening die door het plafond gaat? Niet in Canterbury Fase 5. Alle woningen zijn namelijk energieneutraal. Dit betekent een optimaal wooncomfort, een heel lage energierekening én veel hypotheekvoordelen. Ten opzichte van bestaande bouw heb je een totale maandlast die veelal lager is dan in een bestaande woning. Je wilt toch niet net zoveel hypotheek als energiekosten betalen per maand? Tel daarbij ook nog eens de grote bedragen op die je bij bestaande bouw moet meenemen voor kosten koper en voor het overbieden en je begrijpt al snel dat wonen in Canterbury Fase 5 grote voordelen heeft. Een duurzame woning is beter voor het klimaat en het geld dat je overhoudt zorgt écht voor een leuker leven.

Rente omhoog, leencapaciteit omlaag? Onzin!

De hypotheekrente is de afgelopen weken gestegen. De meeste geldverstrekkers hebben hun rentes met ongeveer 0,5% verhoogd en in de media zijn de stijgende rentetarieven een hottopic. Maandlasten omhoog, mensen kunnen minder lenen; allerlei ‘experts’ vallen over elkaar heen om de effecten te duiden. Snap jij het nog? We zetten graag even de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Dat je maandlasten omhoog gaan bij een hogere rente is uiteraard waar. Tenminste, als je voor een soortgelijke rentevaste periode gaat als vóór de verhoging. Als je nu voor een 10-jaars rentevaste periode kiest in plaats van voor een 20-jaars rentevaste periode, dan is er in vergelijking met die 20-jarige rentevaste periode van voor de verhoging niets van hogere maandlasten te merken. Kies je toch liever voor een 20-jaars rentevaste periode? Gelijk heb je, want in de meeste gevallen staat er nog steeds een lage 2% als begin van je rentepercentage. Bij 10 jaar is dat hoog in de 1% en uiteraard kun je ook mixen. Een rentepercentage van 1,8% of iets dergelijks is historisch gezien nog steeds aantrekkelijk laag.

Je leencapaciteit omlaag? De ‘experts’ vergeten erbij te vermelden dat naarmate de rente toeneemt je woonquote (het gedeelte van je inkomen dat je uit mag geven aan een hypotheek) dat ook doet. Bij een hogere rente kan je belastingvoordeel ook meegroeien. In sommige gevallen kan de leencapaciteit zelfs hóger uitvallen. Dit komt door drempels in de toetsrente, maar met de achterliggende methodiek zullen we je verder niet vermoeien. Ook zonder die methodiek en de bijbehorende voordelen die dit met zich meebrengt wijzigt je leencapaciteit niet als je nu voor een 10-jaars rentevaste periode kiest in plaats van een 20-jaars rentevaste periode die voorheen vaak gekozen werd.

Krijg voorrang bij de toewijzing

Wil je weten of jouw droomwoning binnen handbereik is? Wees goed voorbereid en vraag vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan en krijg advies over jouw financieringsmogelijkheden. NEXTHome is onze partner in hypotheekadvies. Zij kennen de ins & outs van het project en adviseren je graag. Bovendien krijg je bij een positieve uitkomst van het oriëntatiegesprek voorrang bij de toewijzing van de woningen in Fase 5. Waar wacht je nog op? Plan snel een oriëntatiegesprek (digitaal) met NEXTHome via 0186-74 57 72.

Let op: 11 april is de laatste dag om een oriëntatiegesprek in te plannen. Donderdag 14 april vinden de laatste gesprekken bij NEXTHome plaats. Vrijdag 15 april om 09.00 uur sluit de inschrijving. Wees er op tijd bij, zodat je het niet mist!