Hoe werkt de verkoop van Canterbury Fase 2?

Benieuwd hoe de verkoopprocedure van Canterbury Fase 2 eruit ziet? De verkoopprocedure hebben we in een stappenplan voor je uitgeschreven.

1. Start verkoop 

Vanaf donderdag 3 juni vanaf 15.00 uur vind je alle informatie over de woningen op de website. Inschrijven is vanaf dan mogelijk via het inschrijfformulier in je persoonlijke account.

Voorwaarden inschrijving:
– per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer worden ingeschreven op de woningen
 aan het invullen en insturen van een inschrijfformulier kan op voorhand geen enkele wijze enig recht van toewijzing van een woning worden ontleend
– de inschrijvers worden ook de kopers in de koop- en aannemingsovereenkomst
– als een inschrijver een woning toegewezen heeft gekregen wordt er een afspraak ingepland voor een eerste gesprek met onze financiële partner NEXTHome en daarna met het verkoopteam

2. Wees welkom op de Drive-Thru op donderdag 3 juni tussen 16.00 – 18.00 uur.

Voel je welkom tussen 16.00 – 18.00 uur op onze corona-veilige ‘Drive Thru’ en kom als eerste de brochure ophalen. Woon je vlakbij? Kom vooral op de fiets en neem nog een kijkje in de wijk! De inschrijving sluit op donderdag 10 juni om 09.00 uur. Neem thuis op je gemak alles door en neem contact op met het verkoopteam voor aanvullende vragen.

Waar: parkeerplaats Tudorhouse, Bennebroekerweg 609, Hoofddorp
Wanneer: donderdag 3 juni tussen 16.00- 18.00 uur

3. Sluiting inschrijving

Donderdag 10 juni 09.00 uur sluit de inschrijving van Fase 2.

4. Toewijzing en loting

  • Vrijdag 11 juni vindt de toewijzing plaats op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Als dit betekent dat je de enige bent met een voorkeur op een bepaald bouwnummer, dan wordt dit bouwnummer aan jou toegewezen.
  • Alle inschrijvers ontvangen uiterlijk maandag 14 juni bericht. Alle kandidaten die zijn ingeloot voor een bouwnummer worden gebeld met het goede nieuws – uitgelote kandidaten ontvangen een e-mail. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan ben je automatisch reservekandidaat. Ben je ingeloot? Dan wordt er direct een afspraak ingepland voor een eerste gesprek met hypotheekpartner NEXTHome.

5. Start kennismakingsgesprekken met NEXTHome
Deze (online) gesprekken starten vanaf dinsdag 15 juni. Houd hier alvast rekening mee in je agenda. Om eventuele teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om op korte termijn inzage te hebben in je financiële mogelijkheden. Als in het Kennismakingsgesprek met NEXTHome blijkt dat de woning haalbaar en betaalbaar is en je inschrijving voldoet aan de inschrijfvoorwaarden, dan krijg je de woning gegund en wordt er direct een afspraak ingepland bij de makelaar. Wil je alvast weten of je deze woning kunt betalen? Neem gerust contact op met NEXTHome. Zij geven je graag vrijblijvend advies en voor kopers geldt een speciaal tarief bij het afsluiten van de hypotheek.

Wanneer een ingelote kandidaat niet bereikbaar is, behoudt de ontwikkelaar het recht het bouwnummer niet te gunnen, maar in gesprek te gaan met een reservekandidaat voor een optimale bezetting van alle woningen. Zoals het er nu naar uitziet start de bouw van Fase 2 in juni 2022. Dit betekent dat de woningen rond de zomer van 2023 worden opgeleverd.

Op de website van Bewust Nieuwbouw lees je alle informatie omtrent het kopen van een nieuwbouwwoning.