Goed nieuws: meer leencapaciteit in 2024

In het aankomende jaar wordt je hypotheekruimte aanzienlijk vergroot wanneer je investeert in een energiezuinige woning. Nog een goede reden om te gaan voor nieuwbouw! We vertellen je graag meer.

Nieuwbouw biedt kansen

Het komende jaar brengt niet alleen reguliere veranderingen voor huiseigenaren en -kopers met zich mee, maar de impact is groter dan ooit. Wanneer je vanaf volgend jaar investeert in een energiezuinig A++++ huis, opent zich een nieuwe deur naar mogelijkheden. Je kunt namelijk meer lenen in vergelijking met een woning met een lager energielabel, aangezien de maximale leencapaciteit wordt gekoppeld aan het energielabel. Dit betekent dat wonen in TudorPark wellicht binnen handbereik ligt of zelfs verrassend haalbaar wordt. Daarbij stijgt in 2024 de NHG-grens. In 2024 is het mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) af te sluiten voor woningen tot € 461.000.

Alleenstaand? Goed nieuws

Vanaf volgend jaar kunnen alleenstaanden die kiezen voor een energiezuinige woning genieten van een hogere hypotheek. Hoeveel hoger, vraag je? Nou, je kunt maar liefst € 40.000,- extra lenen. En dat is nog niet alles. Als alleenstaande, met de wetenschap dat een eenpersoonshuishouden vaak lagere kosten met zich meebrengt, heb je ook recht op een extra € 16.000,- aan hypotheek. Ben jij al klaar voor deze financiële voordelen? Wacht niet langer en meld je nu aan bij NEXTHome voor een speciale 2024-voorrangstoets! Maak gebruik van deze unieke kans om je droomwoning te realiseren.

Vragen?

Bij Dura Vermeer sta je er niet alleen voor; we omringen je met een toegewijd team. Onze financiële partner, NEXTHome, staat klaar om je te ondersteunen bij het financieren en structureren van je hypotheek. Ontdek in een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een financiële coach van NEXTHome de financiële mogelijkheden, bespreek rentestrategieën, overweeg het behouden van je huidige hypotheekrente en bekijk je maandlasten. Dit gesprek kan zowel digitaal als persoonlijk plaatsvinden. Bel of mail gerust voor een afspraak, want oriëntatie- of adviesgesprekken met NEXTHome zijn kosteloos en vrijblijvend. We zijn er om je te helpen.

Beschikbare woning

TudorPark is bijna voltooid, maar in Canterbury 6 wacht nog één laatste kans op jou! Ontdek alles over deze ruime hoekwoning in aanbouw. Pak jij deze allerlaatste kans in TudorPark?

Bekijk de woning Neem direct contact op Veel gestelde vragen